Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων

Εισαγωγή

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η εταιρία “KARANIKOLAS GROUP A.E” η οποία εδρεύει στον Πειραιά, οδός Επιδαύρου 12, Άγιος  Ιωάννης Ρέντης, και στην οποία ανήκει η παρούσα ιστοσελίδα http://www.sas.com.gr/el δεσμεύεται απέναντι σας σεβόμενη την ιδιωτικότητα σας και επαγρυπνώντας για την ορθή τήρηση και λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας της με σκοπό την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. 

Η Πολιτική Απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιόν λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πως τα χρησιμοποιούμε. Παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πότε και το γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε και τα επεξεργαζόμαστε, για πόσο χρονικό διάστημα τα διατηρούμε και τέλος, κάτω από ποιους όρους μπορούμε να τα μοιραστούμε με άλλους. Με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα της Εταιρείας αποδέχεστε τους όρους της πολιτικής απορρήτου αυτής της Ιστοσελίδας. Ελπίζουμε ότι όλοι θα αφιερώσετε χρόνο να τη διαβάσετε προσεκτικά.

Η πολιτική αυτή σχετίζεται με όλους εσάς που αγοράζετε και χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας μέσω των σημείων πώλησης μας (καταστήματα), ή έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφαρμογών ή μέσω της ιστοσελίδας μας. 

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε

Κατά την περιήγησή σας στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας χωρίς να μας αποκαλύψετε τίποτα που σας αφορά. Στο πλαίσιο της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα μας και της αλληλεπίδρασής σας με αυτόν και τις λειτουργικότητες που αυτός προσφέρει, η Εταιρεία μας συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα τα οποία εσείς κοινοποιείτε σε αυτή προαιρετικά, οικειοθελώς και με δική σας πρωτοβουλία.  Συγκεκριμένα:

  • Στοιχεία εξακρίβωσης της ταυτότητας που εσείς επιλέγετε να κοινοποιήσετε μέσω της φόρμας , όπως: ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, 
  • Στοιχεία επικοινωνίας, όπως: τηλέφωνο και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
  • Λοιπές πληροφορίες που μπορεί να περιέχουν προσωπικά δεδομένα, όπως: υποβολή παραπόνων ή σχολίων σχετικά με τα προϊόντα της Εταιρείας

Κατά την εκτέλεση των παραγγελιών σας
Για να παραδίδουμε τις παραγγελίες σας και να μπορούμε να σας υποστηρίζουμε και μετά την πώληση τα απαραίτητα στοιχεία που επεξεργαζόμαστε είναι:

  • στοιχεία ταυτότητας και δημογραφικά στοιχεία, ονοματεπώνυμα υπαλλήλων που τυγχάνει να απασχολεί ο πελάτης κατά τον χρόνο παράδοσης
  • την διεύθυνση τιμολόγησης ή/και παράδοσης ώστε να μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα στο χώρο σας
  • στοιχεία επικοινωνίας (λ.χ. ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, e-mail) για την μεταξύ μας επικοινωνία

Κατά την αποστολή newsletters (ενημερωτικά δελτία)

Για την εγγραφή στα newsletters, την αποστολή ενημερωτικών δελτίων και των προσφορών επεξεργαζόμαστε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) που μας δώσατε. Με την εγγραφή και την αντίστοιχη συγκατάθεση σας, θα μπορείτε να απολαμβάνετε όλες μας τις ενημερώσεις και προσφορές που αποστέλλουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν αργότερα αποφασίσετε να μη λαμβάνετε τα Ενημερωτικά Δελτία, μπορείτε να τερματίσετε τη συνδρομή οποτεδήποτε, ανακαλώντας τη συγκατάθεσή σας. Η ανάκληση πραγματοποιείται μέσω ειδικού συνδέσμου (link) που βρίσκεται κάθε φορά στο email που λαμβάνετε. 

Xρήση των προσωπικών δεδομένων

Η επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων γίνεται για τους εξής σκοπούς:

  • για να εξυπηρετήσουμε τα πάσης φύσεως αιτήματά σας (π.χ. να σας παράσχουμε  πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας )
  • για την διαχείριση καταγγελιών & παραπόνων σχετικών με τα προϊόντα μας
  • για την επιδίωξη εμπορικών σκοπών  ανταποκρινόμενη 
  • για τη διερεύνηση της πιθανότητας συναλλαγής μαζί σας κατά το προσυμβατικό στάδιο και σε περίπτωση συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας ή απευθείας αποστολής email ή τηλεφωνικής επικοινωνίας ή συμπλήρωσης έντυπης φόρμας
  • για την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων
  • για την απόδειξη των παραγγελιών σας, 
  • για να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τις παραγγελίες σας και γενικά όπου είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση των διαφορών, 
  • για την αποστολή newsletters (ενημερωτικών δελτίων)
  • για τη συμμόρφωσή μας με νομικές απαιτήσεις

Η Εταιρεία μας εγγυάται ότι δεν θα γίνει χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για άλλους σκοπούς πέρα από αυτούς που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική, χωρίς την εκ των προτέρων ενημέρωση και όπου απαιτείται έγκρισή σας. 

Αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων

Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και στις πληροφορίες των συναλλαγών έχουν μόνον εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι, συνεργάτες και τρίτοι εκτελούντες την επεξεργασία των ανωτέρω στοιχείων κατ’ εντολήν της Εταιρείας και μόνο όποτε και στο μέτρο που αυτό είναι αναγκαίο για τους ανωτέρω σκοπούς. Τα προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να διαβιβασθούν μόνον, στα πλαίσια των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας σε συγκεκριμένους αποδέκτες οι οποίοι είναι οι υπάλληλοι, προστηθέντες και εν γένει συνεργάτες καθώς και τρίτες συνεργαζόμενες με την Εταιρεία επιχειρήσεις όπως πχ όπως μεταφορικές εταιρίες ή επιλεγμένα από εσάς σημεία παραλαβής. Επιπλέον, η Εταιρεία ενδέχεται χωρίς προηγούμενη ειδική ενημέρωση να γνωστοποιήσει τα στοιχεία σας στις αρμόδιες δικαστικές ή/και διοικητικές αρχές στο βαθμό που επιβάλλεται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, ή από δικαστική απόφαση ή/και διοικητική πράξη.

Η Εταιρεία μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ελέγχου και αξιολόγησης κατά την επιλογή των συνεργατών της προς τους οποίους διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα των ενδιαφερομένων. Μεταξύ της Εταιρείας  και κάθε τρίτου συμβαλλόμενου υπάρχει έγγραφη συμφωνία, με βάση την οποία η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων διεξάγεται υπό τον έλεγχό της Εταιρείας και μόνον κατ’ εντολή της και υπόκειται στην ίδια πολιτική προστασίας δεδομένων.

Χρόνος διατήρησης των δεδομένων

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

  • Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.
  • Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.
  • Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε, επιλέγοντας τον ειδικό συνδέσμου (link) που βρίσκεται στα email που σας αποστέλλουμε. 

Τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με το νόμο για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων έχετε τη δυνατότητα να μας ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

Πρόσβασης και Ενημέρωσης

Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό, τον τρόπο επεξεργασίας και τον χρόνο αποθήκευσής τους.

Διόρθωσης

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με εσάς ή ακόμη να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς.

Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες μας.

Φορητότητας

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε κάποιον άλλον οργανισμό για εσάς.

Διαγραφής

Τέλος, έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν, εάν θελήσετε να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία αυτών και εάν τα δεδομένα σας υποβληθούν σε παράνομη επεξεργασία παραβιάζοντας τον κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Άσκηση των δικαιωμάτων σας

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Μέσω αποστολής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο: hr@karanikolasgroup.com

Μέσω επιστολής στη διεύθυνση: Επιδαύρου 12 – 182 33 – Αγ. Ι. Ρέντης

Μέσω του δικτύου Καταστημάτων μας

Διαχειριζόμαστε τα αιτήματά σας με τη μέγιστη προσοχή προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματά σας προστατεύονται. Σε κάθε περίπτωση ενδέχεται να σας ζητήσουμε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας, ώστε να βεβαιώσουμε ότι δεν γνωστοποιούμε σε κάποιον άλλον τα προσωπικά σας στοιχεία. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να μην μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε απευθείας το αίτημά σας. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε αναφορικά με την εξέλιξη του αιτήματός σας εντός ενός μηνός από την υποβολή του αρχικού σας αιτήματος.  

Διατηρείται πάντα το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,15048&_dad=portal&_schema=PORTAL) εάν ανησυχείτε για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία μας εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, πολιτικές ασφαλείας, εκπαίδευση του προσωπικού της, με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους.

Τροποποίηση πολιτικής

Η παρούσα πολιτική απορρήτου ενδέχεται να τροποποιείται. Θα φροντίζουμε να σας ενημερώνουμε σχετικώς για κάθε τροποποίηση, αλλά σε κάθε περίπτωση σας καλούμε να επισκέπτεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα μας, όπου θα βρίσκεται αναρτημένη η πλέον ενημερωμένη Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την παρούσα Πολιτική ή οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με το προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας γενικά, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας:

 email στο [●]

τηλεφωνικά στο: [●] 210 4256749 , 

μέσω φαξ στο: [●] 210 4935391

 ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: [●] Επιδαύρου 12 – 182 33 – Αγ. Ι. Ρέντης

ημερομηνία ανάρτησης 1/5/2019

btt